Krab achter je oren 7: Een persoonlijk lied als cadeau

Wat een mooi, persoonlijk cadeau om te geven: een lied. Als iemand een lied van jou krijgt zal het een echte verrassing zijn!

Mijn collega’s wisten het vaak al… bij een speciale gelegenheid schrijft Marjan een lied. Voor vele bruiloften, jubilea en afscheidnemende collega’s schreef ik een persoonlijk lied. Voor hen was het alleen nog de vraag: hoe zal het zijn? Waar gaat het over? En welk lied zal ze kiezen om de tekst op te maken?

Een collega is idolaat van de band ‘Direct’. Dus toen zij aankondigde dat zij ging trouwen, was de keuze snel gemaakt. Eerlijk gezegd was het niet het gemakkelijkste lied om te zingen, maar het is gelukt om met elkaar dit lied te zingen op haar bruiloft. Wat een prachtig gezicht om haar zo te zien stralen. Een speciale tekst over het bruidspaar, op haar favoriete nummer.

Het is ook echt bijzonder om een lied te krijgen. Dat heb ik zelf ook ervaren…   Aangezien ik al die liedjes altijd schreef, besloten mijn collega’s ter gelegenheid van mijn 12,5 jarig jubileum mij ook een lied te geven. Als ik nu Robby Williams op de radio hoor, hoor ik ze nog zingen : “He Ho, juf Marjan, juf Marjan die kan er wat van”. Dat blijft mij altijd bij als warme herinnering.

Maar nu voor jou:

Bij de keuze van het lied is het belangrijk om te bedenken wie er gaan zingen. Doe je dit met een groepje? Heeft het groepje tijd om te oefenen? Dan is het extra leuk om het favoriete lied of een lied van de favoriete band van de jubilaris, jarige of afscheid nemende persoon te kiezen.

Of wil je dat iedereen in de zaal ook mee kan zingen? In het laatste geval is het handig om een lied te kiezen waarvan iedereen de tekst al kent. Een heel bekend liedje of een oudhollands lied bijvoorbeeld.

Ik zorg er altijd voor dat je een blad krijgt met daarop de nieuwe tekst en ernaast de originele tekst. Zo kan je even spieken voor de melodie. Een link naar YouTube waar het lied van te voren te beluisteren is, is ook een optie.

Wat ik van jou nodig heb is een aantal anekdotes over de persoon voor wie het lied is en één of meerdere opties voor een melodie.

 

Wie ga jij verrassen met een lied?

Ik kan niet wachten om hier creatief mee aan de slag te gaan!

 

Hartelijke groet,

Marjan

info@marjanschrijft.nl

Of klik hier voor de link naar de contactpagina.

 

 

 

Een gedachte over “Krab achter je oren 7: Een persoonlijk lied als cadeau”

  1. Ik heb een lied geschreven voor mijn vriend. Het was vanuit een goed hart, maar hij waardeert het gebaar niet en is jaloers op de zanger. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Misschien was ik egoïstisch om te denken dat hij het leuk zou vinden, want vanuit mezelf geredeneerd is dit een prachtig cadeau en zou ik smelten als iemand dat voor mij zou doen. Ik weet wel dat ik niet nog een keer ga doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *