Nieuws & Tips

‘Krab achter je oren’ deel 70: “Mijn staart kwispelt”

‘Krab achter je oren’ deel 70 ‘Mijn staart kwispelt’ ‘Hey, tijd niets van je gezien online!’ Ja, dat klopt. Maar MarjanSchrijft nog steeds! Alleen heb ik mezelf even uit de ‘online spotlight’ gehouden. Mijn moeder was ernstig ziek en is vlak voor Kerstmis 2019 helaas overleden. Het verdriet is groot, maar ik ben dankbaar dat… Lees verder ‘Krab achter je oren’ deel 70: “Mijn staart kwispelt”

´Krab achter je oren’ deel 68: sollicitatie tip 10: een ‘vooruit verhaal’

“Jij biedt toch hulp bij sollicitatiebrieven? Wat vind je hier van?” Deze vraag stelde een selectiecommissie laatst toen ik bij dat bedrijf op bezoek was. Het was een sollicitatiebrief die voor hen na de eerste regels al afgevallen was. Het meest storende aan deze brief was dat er voornamelijk achteruit werd gekeken. De man in… Lees verder ´Krab achter je oren’ deel 68: sollicitatie tip 10: een ‘vooruit verhaal’

‘Krab achter je oren’ deel 67: Hoe schrijf ik een blog voor een ander?

Echt doen waar je goed in bent, dat is waar je blij van wordt en energie van krijgt. Voor wie een beroep heeft waarin bijvoorbeeld ‘het beeldende’ centraal staat, wie werkt met zijn/haar handen of praten of presenteren een groot deel van hun werk is, is schrijven meestal niet hetgeen waar zij energie van krijgen.… Lees verder ‘Krab achter je oren’ deel 67: Hoe schrijf ik een blog voor een ander?

‘Krab achter je oren’ deel 66: Hulp bij sollicitatiebrief en cv? Hoe werkt dat dan?

MarjanSchrijft helpt bij het opstellen van sollicitatiebrieven/motivatiebrieven, cv’s en LinkedIn profielen. Regelmatig krijg ik de vraag: ‘Hoe doe je dat dan?’ Laat ik beginnen met dat je NIET alles bij mij ‘over de schutting gooit’ en een complete brief  en cv terug krijgt. Ik heb echt contact met je nodig. Een sollicitatiebrief is heel persoonlijk,… Lees verder ‘Krab achter je oren’ deel 66: Hulp bij sollicitatiebrief en cv? Hoe werkt dat dan?

 ‘Krab achter je oren’ deel 65: systeemdenken bij solliciteren 9: 7 gouden tips voor wanneer je sollicitatiebrief af is

Deze keer geef ik je nog 7 gouden tips voor je sollicitatiebrief, wanneer deze (bijna) af is. Staan er nog rode golfjes onder woorden? Klik dan op de rechtermuisknop voor suggesties voor de spelling of controleer de spelling in het woordenboek of op Google. Lees je brief hardop aan jezelf voor. Lopen de zinnen goed?… Lees verder  ‘Krab achter je oren’ deel 65: systeemdenken bij solliciteren 9: 7 gouden tips voor wanneer je sollicitatiebrief af is

‘Krab achter je oren’ deel 64: systeemdenken bij solliciteren 8: Welke woorden zet je in de sollicitatiebrief?

Bij het opstellen van een sollicitatiebrief/motivatiebrief is het belangrijk om de taal van het bedrijf te laten zien in je brief. Deze keer leg ik je uit hoe je dat doet. Door hun woorden of hun toon te laten passen bij het bedrijf, laat je zien dat je begrijpt wat zij zoeken en wat zij… Lees verder ‘Krab achter je oren’ deel 64: systeemdenken bij solliciteren 8: Welke woorden zet je in de sollicitatiebrief?

‘Krab achter je oren’ deel 63: systeemdenken bij solliciteren: tip 7 spellingscontrole aan!

Wanneer je een sollicitatiebrief/motivatiebrief of cv gaat opstellen is het belangrijk dat je zorgt dat de taal en de spellingscontrole goed ingesteld staan. Deze week geef ik je een stappenplan om je spellingscontrole en taal goed in te stellen. Taal Om te controleren of de taal goed ingesteld is op je Windows computer, klik je… Lees verder ‘Krab achter je oren’ deel 63: systeemdenken bij solliciteren: tip 7 spellingscontrole aan!